El Centre de Podologia es va inaugurar l’any 2008 al barri de l’Eixample dreta de Barcelona, amb molta il·lusió i ganes d’oferir un bon servei professional i humà als pacients. Després de 9 anys al vostre servei, i la il·lusió es manté viva com al principi i sempre amb la intenció d’oferir el millor tractament i les millors tècniques.


El Centre està dirigit pel podòleg Rafael Ortiz de Anguera, Diplomat en Podologia per la Universitat de Barcelona i membre del Col·legi Oficial de Podòlegs de Catalunya. Oferim tractaments quiropodològics (alteracions ungueals, problemes dèrmics, berrugues plantars…), podologia esportiva, estudis de la marxa i confecció de plantilles personalitzades. Amb la confiança que durant aquests anys ens heu demostrat en el Centre, hem tingut l’oportunitat de millorar els tractaments i adaptar-nos a les necessitats reals.

Us agraïm la vostra visita.

CENTRE PODOLOGIA RAFAEL ORTIZ: Centre autoritzat del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya codi E08875429

PODOLOGIA CLÍNICA

ORTESIS DE SILICONA

Aparells confeccionats amb silicones de diferents densitats, destinats a la correcció i/o protecció de patologies dels dits i avantpeu: dits en urpa, ulls de poll interdigital…

La ortesiologia consisteix en la aplicació de silicona de diferents consistència amb el fi d’obtenir resulats correctors i/o protectors de les possibles patologies dels dits i avantpeu com podria ser els dits en urpa, ulls de poll interdigitals, etc …

ALTERACIONS DÈRMIQUES
berrugues plantars
fongs, peus d’atleta
hiperhidrosis (sudoració)
hiperqueratosis (durícies)
anhidrosis (pell seca)

ALTERACIONS UNGUEALS
onicomicosis
onicogrifosis (ungles gruixudes)
onicocriptosis (ungleres)

PODOLOGIA GERIÀTRICA

atenció podològica dirigida a millorar la qualitat de vida de les persones grans
peus artròsics, artrítics.

Els peus de la gent gran requereixen una major atenció degut a complicacions relacionades com ara la diabetis mellitus, trastorns vasculars, artròsis, artritis. Aquests possibles trastorns i el pas del temps fan que moltes vegades la qualitat de vida dels mes grans es vegi afetcada.

Amb una atenció podològica freqüent i acurada es pot millorar.

ORTOPODOLOGIA

La ortopodologia suposa en moltes ocasions la solució definitiva a molts problemes mecànics tan del peu, com ulls de poll, dureses, metetarsalgies, fascitis plantar, esquinços, esperó de calcani, … com de la resta del cos com gonalgies, trocanteritis, lumbalgies, dorsalgies,etc.

SUPORTS PLANTARS O PLANTILLES

Confecció de suports plantars adaptats de manera individualitzada en funció de la patología a tractar.

Tractament ortopodologic personalitzat preventiu i/o correctiu ( plantilles ). En el Centre Podològic Rafael Ortiz estem especialitzats en la realització de plantilles personalitzades a cada pacient. S’utilitzen els millors material que hi ha actualment al mercat amb el fi de donar un tractament totalment personalitzar i de màxima qualitat.

Dispositiu extern aplicat al cos per modificar-ne els aspectes funcionals o estructurals del sistema neuromusculesquelètic.
Les Plantilles poden prevenir un moviment indesitjat, assistir un moviment deficient, resistir una deformitat o mantenir un segment desviat en posició correcte.
Les plantilles poden ser emprades per redistribuir forces, alleugerir pressions excessives sobre distintes zones i/o alliberar un excés de càrrega que impedeixi el control en casos de disfunció.


Realitzem plantilles correctores en nens, compensadores de moviment en esportistes tècnicament específiques per cada activitat, paliatives per evitar excessos de pressió en punts determinats del peu…

PODOLOGIA ESPORTIVA

Exploració morfològica i funcional dels peus de l’esportista

Valoració de l’estàtica i dinámica

Prevenció de lesions

Valoració i consell del millor calçat esportiu

Plantilles a mida

L’estudi de la marxa ens mostra quin és el grau d’armonia de tot el cos i les alteracions que poden presentar els peus al caminar. Tan està indicat per esportistes per tal d’evitar lesions i afavorir la rehabilitació, com per adults, persones d’edat avançada, etc. En nens podem obtenir efectes correctors si s’actua a temps.

El Centre Podològic Rafael Ortiz està especialitzat en Podologia Esportiva

En la pràctica esportiva una petita desalineació articular, problema biomecànic, … pot suposar una lesió per a l’esportista. Es per això molt important detectar a temps qualsevol trastorn tant de la marxa com de la dinàmica per evitar problemes tant a curt com a llarg plaç.

En l’esportista és molt important realitzar un estudi de la marxa ( estàtica i dinàmica )per tal de veure quin és el grau d’armonia de tot el cos i les alteracions que poden presentar els peus al caminar i així poder minimitzar el risc de lesionar-se o afavoris la rehabilitació.


En funció del resultat de l’estudi de la marxa, a vegades caldrà aplicar tractament ortopodològic o plantilles. És importantíssim que aquestes estiguin adaptades a la morfologia del peu del pacient o esportista i alhora tenir present les necessitats de cada un, les seves patologies, activitat física, terreny on es desenvolupa l’activitat, etc. Un cop realitzat el tractament, s’ha de valorar el calçat esportiu on aniran les plantilles en qüestió. Si és important el tractament ortopodòlogic, també ho és allà on va col.locat, ja que si una de les dues parts falla el resultat no serà l’esperat.

PEU DIABETIC

Prevenció i actuació sobre lesions provocades per la Diabetes Mellitus, enfermetat responsable de problemes vasculars i neuropàtics.

PODOLOGIA PEDIÀTRICA:

En els nens és molt important diferenciar l’evolució normal del creixament amb els trastorns patològics. Molts dels problemes com els peus valgs, marxes en intraversió , enfermetat de Sever, … poden ser corretgits si es detecta el problema el mes aviat possible.